Speel-o-theek Pipo vzw

Speel-o-theek Pipo vzw

In 1996 opende speel-o-theek Pipo de deuren, we begonnen met 250 stuks speelgoed in een huisje van de pastorie St. Jozef.
Het project kwam tegemoet aan de vragen van de mensen in de wijk. Het idee van een speel-otheek werd uitgedacht en uitgewerkt, dankzij de samenwerking met de dienst buurtwerking, de stedelijke integratiedienst, de Katholieke parochie en het schoolopbouwwerk. Intussen is de speel-o-theek een belangrijke peiler in de wijk. Ze is een belangrijke ontmoetingsplek voor jonge ouders. En met het ontlenen van speelgoed en boeken, door de huiswerkbegeleiding (Peters en Meters project) wordt er gewerkt aan de sociale achterstand.
De speel-o-theek kreeg een vast plaats in het buurtcentrum in de Jozef II-straat en werkt hierin samen met diverse andere organisaties in deze wijk. Voor de kerk betekent het dat ze met de voeten in de wijk staat.

De speel-o-theek staat open voor iedereen en richt zich op kinderen tot 12 jaar en hun ouders.
Wilt u een steentje bijdragen met een gift of als vrijwilliger neem dan contact met ons op.
Tijdens de coronatijd blijven we open voor het ontlenen van speelgoed.

%d bloggers liken dit: